Namen teh pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci. Po pogodbi se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup na spletni strani Monsun, d.o.o., ne glede na to ali je šlo za kupca posameznika/potrošnika ali ne.

 

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

 

S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje MONSUN, d.o.o., Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj, matična številka: 2010836000, davčna številka: SI97472263, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali MONSUN, d.o.o.).

 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Registracija kupca

 

Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • uporabniško ime, ki ga določi uporabnik sam (zaželjno IME in PRIIMEK),
  • geslo v skriti obliki,
  • telefonska številka,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu Monsun, d.o.o.;

 

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.

Vsak registrirani uporabnik dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo. Po veljavnem ZEKom-1 je dovoljeno naslov elektronske pošte uporabljati za neposredno trženje.

 

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Gotovina (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun, ki ga boste plačali dostavljalcu.
  • Plačilo s plačilnimi karticami. Če se odločite za plačilo s plačilnimi karticami, račun prejmete ob dostavi naročenega blaga, poleg tega prejmete tudi potrdilo o opravljeni bančni transakciji.
  • Plačilo po predračunu. Po oddaji naročila vam v čim krajšem možnem času posredujemo predračun s točno količino naročenega blaga ***. Po prejemu vašega nakazila na naš transakcijski račun vam naročilo dostavimo naslednji delovni dan oz. najkasneje na predviden dan dostave v vaš kraj.

***Ker se večina blaga v asortimentu ponudnika tehta ob pripravi naročila, si prodajalec pridržuje pravico manjšega odstopanja v količini (v +/-) od dejansko naročene.

 

Cene in stroški dostave

 

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in že vključujejo 9,5% oz. 22% DDV (davek na dodano vrednost), razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V navedenem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Stroški dostave so BREZPLAČNI pod pogojem doseganja minimalne vrednosti naročila 55 EUR z ddv, v nasprotnem primeru se strošek dostave zaračunava po prevoženi kilometrini (0,35 EUR/km).

Nakup

 

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in klikniti na gumb “Dodaj v košarico”. Desno zgoraj v nakupovalni košarici se izpiše količina in skupni znesek naročenih artiklov. Če želite odstraniti ali spremeniti naročeno količino izbranega artikla, lahko to naredite znotraj košarice. Nadaljujete z nakupovanjem oz. dodajanjem artiklov v vašo nakupovalno košarico, dokler ne izberete vsega kar želite.

Naročilo oddate tako, da znotraj košarice kliknete ikono “Na blagajno” in sledite nadaljnjim korakom (način plačila, naslov dostave, opombe, pregled in oddaja naročila…)

 

Po oddanem naročilu, na vaš elektronski naslov prejmete potrdilo naročila z vsemi podrobnostmi. Oddano naročilo lahko kupec prekliče v roku dveh ur oz najkasneje 24 ur pred dnevom dostave.  Po preteku predpisane časovne omejitve, preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnik blaga, ponudnik pa mu izdan račun lahko posreduje preko elektronske pošte. V tem primeru se datum prejema računa smatra kot datum poslane elektronske pošte kupcu. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 

Če se kupec odloči za plačilo po predračunu, bo po potrditvi naročila po elektronski pošti v prejel podatke za plačilo naročila. Ko bo ta v celoti poravnan bo kupec takoj naslednji delovni dan oz. na predviden dan dostave v oddaljen kraj, prejel naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, blago do končnega plačila predračuna ostaja v lasti podjetja Monsun, d.o.o., naročilo dobi status »v čakanju«, zato se dostava do dokončnega plačila predračuna ne izvaja.

 

Pred oddajo naročila, mora biti kupec seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, kar potrdi z označeno kljukico pri napisu ˝Seznanjen sem s splošnimi pogoji poslovanja˝. V primeru, da kupec ne potrdi, da je s pogoji seznanjen in se z njimi strinja oddaja spletnega naročila ni mogoča.

 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil) spletne trgovine. Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo z dostavo (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne prevzame dostavljenega blaga, ponudnik zaračuna dostavo po prevoženi kilometrini od skladiščnega mesta ponudnika, do naslova dostave po tarifi 0,35 EUR/km) in obdelavo naročila.

 

Ponudnik kupcu izda ustrezen račun preko mobilnih terminalov na licu mesta ob dostavi blaga. Ko je račun v celoti plačan z gotovino ali plačilno kartico preko POS terminala, ima kupec pravico prevzeti blago, ponudnik pa s tem izgubi vse pravice nad prodanimi artikli.

Dostava

 

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 15:00 ure bodo obravnavana še isti dan. Naročila prejeta po 15:00 uri bodo obravnavana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo obravnavana prvi delovni dan. V primeru, da izdelek v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša na 14 delovnih dni oziroma skladno z rokom dobave blaga iz strani našega dobavitelja, oz se o dobavi blaga ponudnik uskladi s kupcem.

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku.

Naročeno blago, ponudnik dostavlja z svojimi dostavnimi prevoznimi sredstvi, ki so prilagojeni za dostavo prehrambenih artiklov in omogočajo neprekinjeno hladno verigo.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

Blago kupec lahko zavrne ob dostavi v kolikor je ugotovljena kakršna koli neustreznost v kvaliteti blaga. Blago mora kupec vrniti v nepoškodovani embalaži, izdelek pa ne sme imeti nobenih znakov uporabe ali poškodb. Obvezna priloga reklamaciji je številka oddanega naročila in kratek opis razloga za reklamacijo. Reklamacijski zapisnik po ustaljeni praksi in po že vnaprej oblikovanem obrazcu lahko izpolni dostavljavec.

V primeru, da dostavljavec oceni, da razlogi za reklamacijo niso upravičeni in ustrezno argumentirani, naročnik pa blaga ne želi prevzeti in plačati, si ponudnik pridržuje pravico po zaračunavanju vseh stroškov obdelave in dostave naročila.

 

Reklamacije in spori

 

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec dostavil napačne artikle, če naročeni izdelki niso ustrezne kvalitete, imajo neustrezen vonj ali barvo ali kakorkoli drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ker se večina blaga v asortimentu ponudnika tehta ob pripravi naročila, si prodajalec pridržuje pravico manjšega odstopanja v količini (v +/-) od dejansko naročene.

Kupec lahko blago reklamira ob dostavi oz. najkasneje do 15:00 ure na dan dostave preko elektronske pošte, pri čemer poda vse potrebne podatke, da ponudnik lahko brez težav obravnava reklamacijo (slike spornega artikla, sliko deklaracije spornega artikla, opis razloga za reklamacijo, št. prejetega računa po katerem je bilo blago kupljeno).

V primeru upravičene reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla ali vračilo kupnine. V primeru zamenjave artikla, si prodajalec pridržuje pravico, da blago nadomesti ob naslednji poti v dostavni kraj oz najkasneje v roku 14 dni od prejete reklamacije.

Kupec lahko blago, ki je predmet reklamacije, po predhodni najavi (najmanj 1 delovni dan prej) vrne tudi sam v prostore našega skladišča, stroške dostave pri tem v celoti krije kupec. V kolikor kupec želi blago vrniti na stroške ponudnika, se mora o tem dogovoriti z referentom podjetja Monsun, d.o.o.. Zaradi izjemno strogih zahtev pri zagotavljanju neprekinjene hladne verige za hitro pokvarljivo blago, med kar štejemo predvsem sveže meso, sveže in zamrznjene morske produkte ter mlečne izdelke, lahko odgovarjamo do trenutka, ko smo z artikli v dejanskem stiku, zato kasnejših reklamacij ne bomo obravnavali, za ustreznost kupčevega ravnanja z kupljenimi izdelki pa ponudnik ne bo odgovarjal.

 

Pri reklamacijah in sporih druge vrste se ponudnik po vseh svojih močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte. Vse prejete pritožbe bo ponudnik obravnaval v čim krajšem možnem času (najkasneje v 3 delovnih dneh) in kupca o postopku reševanja vseskozi obveščal, pri čemer se bo ponudnik prizadeval spore reševati sporazumno in izvensodno.

Komunikacija

 

Ponudnik bo z uporabnikom spletne trgovine stopil v stik preko komunikacijskih podatkov, ki so podjetju na voljo, razen v primeru, ko uporabnik temu izrecno nasprotuje.

Pošiljanje e-novic

 

Uporabnik se z registracijo uporabniškega imena v spletni trgovini monsun.si strinja s prejemanjem e-novic podjetja in je avtomatsko dodan  na seznam prejemnikov e-novic, v sklopu katerih kupce obveščamo o novostih, ponudbi in akcijskih letakih. Uporabnik se lahko od prejemanja e-novic kadarkoli odjavi v svojem uporabniškem profilu ali znotraj prejete e-novice s klikom na povezavo “Odjava”, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila.

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik se po vseh svojih močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov tudi na spletni strani. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Poleg tega ponudnik prodaja artikle, ki jih je pred izdajo potrebno tehtati, zato se količine (v kg) na naročilu smatrajo kot okvirne, ponudnik pa si pri tem pridržuje pravico v odstopanju količine (v +/-) od dejansko naročene.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti dejanske fotografije prodajnih artiklov,  se vse fotografije na spletni strani smatrajo kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

V skladu z ustaljeno prakso, se cene in način pakiranja prodajnih artiklov lahko tedensko spreminjajo glede na naše nabavne pogoje in razpoložljive zaloge.  Ob tem si pridržujemo pravico do sprememb cen in ostalih podatkov brez predhodnega opozorila.

Lastni prevzem na naslovu našega skladišča je mogoče za vse pravne in fizične osebe po ustaljenem režimu. Vstop nezaposlenim v prostore podjetja Monsun, d.o.o. je strogo prepovedan.

Main Menu